Az árakat a tervek nélkül meghatározni nagyon kockázatos dolog. Különösen napjainkban, amikor az építőanyag árak megugrottak, s a bérek is egyre nőnek. Az árak kialakításának főbb szempontjai:

  • a terv: A tervező a beruházó igényeinek figyelembevételével mennyire indította be a fantáziáját. Egyszerű ház kivitelezése olcsóbb. De ha a ház alaprajza nem párhuzamos, íveket, kiszögeléseket, beugrásokat tartalmaz, Milyen födémet, anyagokat, technológiát ír elő a tervező stb. Ezek mind áremelő tényezők. (az is igaz, hogy egy szép ház, amely funkcióit tekintve is optimális, természetesen többet is ér.)

  • telek megközelíthetősége, fekvése: Nem mindegy, hogy az építendő házhoz el lehet-e jutni nagyobb járművekkel, lehet-e ott megállni? a telken el lehet-e helyezni építőanyagokat stb.

Vagy pl. a telek nagyon lejtős, és nehéz munkagépekkel megközelíteni, ill. azon dolgozni.

  • talajmechanika: rossz, kedvezőtlen, laza talaj esetén az alapozási költségek emelhetik számottevő mértékben a kivitelezést.

  • Nagy élőmunka igényű munkák.
  • Minőségi építőanyagok.

Mindezek alapján jelenleg

szerkezetkész házat,

mely a kitűzéstől a tető elkészültéig, eső csatornázással , valamint a földszinti teljes vízszigetelést és a közfalakat tartalmazza

230-250 e Ft/nm áron tudjuk vállalni+5% ÁFA.

Kulcsrakész állapot

Míg a szerkezetkész ház esetén viszonylag jól behatárolt munkafolyamatokkal és költségekkel számolhatunk, melyet a mérnök előírásai és a statika törvényei határoznak meg, a kulcsrakész megbízási szerződésben fontos szerepet kap az esztétika is. Ezért megbízónkkal közösen, jobban mondva a megbízónk Igényei alapján kerülnek kialakításra az olyan elemek, burkolatok, nyílászárók,

szaniterek, színek, amelyek megadják az épület hangulatát. Ezért ezekre az építőanyagokra a Kivitelezési Szerződésben feltüntetett keretösszegen felül lehetőséget biztosítunk az Építtetőnek magasabb minőségű anyagok beépítésére.

Az alapigényeknek megfelelő kulcsrakész árunk, mely műanyag nyílászárókat, burkolatokat 4000 Ft/nm ár maximumig, standard festett gerébtokos belső ajtókat tartalmaz

Jelenleg még 385 e Ft/nm bruttó áron építünk. Az árban 5%-os ÁFA tartalom van.

Emelet: a földszint díjának 70 %-a

Tetőtér: a földszint díjának 50 %-a

Az építtetőknek tudniuk kell, illetve javasoljuk előzetes tárgyalásaikon tisztázzák, hogyan számolja a kivitelező a négyzetmétert. Ugyanis nem a nettó hasznos belső terület alapján számoljuk, hanem a külső falsíkok mentén, ugyanis nekünk ott van dolgunk.

Javasoljuk, hogy még a tervezés előtt keressenek minket, mert az sem mindegy ki tervezi az épületet. A díjmentes konzultációnkon nyújtott információk alapján képbe kerülnek és ezzel sok későbbi bosszúságnak vehetik elejét és elkerülhetnek sok csapdát.

Családi házépítés nagy feladat egy család életében, elkél a segítség.

Gond nélküli építkezést kívánunk!

Skillbau csapata